Haute Couture i Sælskind

Designeren Jørgen Simonsen, som er opvokset i  Struer og bosiddende i Paris, har lavet en fabelagtig flot kollektion i sælskind. Han kalder den “Iskrystalprinsessen – Vol II”.

Det er Haute Couture i Sælskind.

I 5 fine silhuetter (dragter) viser han, hvordan han har givet sælskind et nyt og elegant udtryk.
Jeg står imponeret tilbage med et indtryk af et let og flot materiale, som jeg bare må eje noget i til næste vinter.

Et par dage efter at jeg havde været på besøg på Gimsinghoved Kulturcenter i Struer, for at se udstillingen med Jørgen Simonsens kjoler, blev jeg inviteret med på en eksekution til en ny lille ø i Horsens Fjord af en god veninde.

Vi pakkede rygsækken og tog vandrestøvlerne på for ved selvsyn at opleve Troensø, som øen hedder.

Indtil videre er den bare en lille bitte sandbanke lidt uden for fastlandet.
For nogle år siden begyndte den at hæve sig op i Horsens Fjord. Dens areal bliver større og større for hvert år. Flere og flere forskellige planter begynder at gro derude. Sidstnævnte er grunden til, at man nu kan kalde sandbanken for en ø.

Vores ekspedition til den nye ø blev gjort i stiv kuling, spredte snebyger, pletvis sol, blå himmel og en chillfaktor på -11 = iskold, bidende vind.

Vi fik friske røde æblekinder og kolde hvide næsetippe, som ikke kunne varmes af op den dampende varme the, vi havde med.

Pga vinterstorme, tidevand og bølgeskvulp havde øen fået en fin lille isfod, der lå som en fik hvid krave hele vejen rundt om øen.

Græsser og siv var forvandlet til smukke isskulpturer, mens blå muslingeskaller lå spredt rundt på øen under et spejlblankt lag af is.

Smukt og fascinerende.

Mens vi stod og betragtede øen, fjorden og kystlinjen, poppede der et bestemt billede op på min nethinde.

Supermodellen Carmen Kass på isen i en af Jørgen Simonsens smukke silhouetter og stiletter fra hans sælskindskollektion 2017.

 

 

Carmen Kass på isen i sælskinds corsage

De 5 smukke dragter blev fotograferet omkring Kangiaq Isfjorden ved Illulissat. Et åndeløst smukt område, som er kommet på UNESCOs lister over verdensarv.

Isfjorden er et imponerende stykke natur som fylder alle der oplever isens knagen og bragen med ærefrygt. Man føler sig lille når man står midt i stor og ældgammel natur, der er lever sig eget liv.

Da jeg stod på Troensø midt i Horsens fjord i stiv kuling og med mine tykke, varme sælskindsstøvler, lækre og smukke sælskindsluffer, hovedet godt beskyttet af en lun hue og kroppen pakket ind i en blød, lækker dunfrakke, sendte jeg  Carmen Kass en respektfuld og anerkendende tanke.

Hun stod rank og flot i corsage og smukke stiletter på isen uden at fortrække en mine,  mens resten af holdet hyttede deres eget skind i varmt vintertøj og godt fodtøj.

 

Det kræver klasse og arbejdsmoral.

Hun er en dygtig model, der samtidig bærer tøjet smukt.

Jeg elsker stiletter, men på isen foretrækker jeg klart mine sælskindsstøvler. De giver en tryg og rar følelse af at stå godt fast og komme sikkert frem både på is og sne.

 

De 5 silhuetter har været vist i Nuuk. Derefter kom de til Struer i starten af 2018.

Gennem 1 års tid har jeg glædet mig til at besøge Kulturhuset Gimsinghoved i Struer for se de 5 flotte dragter i sælskind. De var sat sammen med en masse andre flotte kreationer kreeret af Jørgen Simonsen. Der var masser af skønt tøj at se på og drømme om.

Hans tøj matchede flot de gamle smukke rum på Gimsinghoved.

Udstilling hedder “Iskrystalprinsessen vol II”

Den er et forsøg på at forstå, hvad der sker, når en designer inspireres. Hvad gør det ved den kultur som han inspireres af? Hvad sker der ved de udtryk, som fødes af inspirationen?

I det forreste rum blev jeg modtaget af 5 spændende og vildt flotte silhuetter syet op i grønlandsk sælskind.

Dragterne er inspireret både af den grønlandske nationaldragt og af bikerkulturen. Der både en bukserdragt, en spadserdragt, en frakke, en lang kjole med slæb og så cousagekjolen. Alt sammen syet i det blødeste og blanke sælskind.

Det var stort tøj syet op i sælskind på allerfineste skræddermaner i samarbejde med Jørgen Simonsen i Paris, systuen Kittat i Nuuk, nationaldragtsskolen i Sisimiut og syersker i Istanbul.

Jørgen Simonsen ønsker at vise hvor bredt et univers mode er.

Det var en dejlig oplevelse at se sælskind omsat til ægte parisermodeller.

Min allerstørste og varmeste kompliment til createuren Jørgen Simonsen  og alle de dygtige syerske, som har assisteret ham i arbejdet med Iskrystalprinsessen vol. II

De har i fællesskabet skabt både mode og kunsthåndværk i sælskind.

Udstillingen “Iskrystalprinsessen” er på verdensturné. Den skal vises i forskellige storbyer som Beijing, Paris m.fl. Det bliver spændende at se, hvordan den vil blive taget i mod ude i den store vide verden.

Husk nu:

  • vælger du sælskind til, hjælper du andre,
  • sæler er ikke en truet dyreart
  • sælskind er fangernes bifangst. Han får lidt ekstra penge, hver gang han kan sælge et skind.

Vil du vide mere?

Tilmeld dit Sika-must nyhedsbrev.

Der kan du læse om nyheder og få gode tilbud, der ikke kommer i shoppen (der skal da være en fordel ved at skrive sig op til et nyhedsbrev, synes du ikke?)

Brug formularen neden under. Bare rolig, vi overdænger dig ikke med mails.

Gavekort 100 kr & Fri Fragt
Nitte
Fri Fragt
Bedre held næste gang
10 % Rabat
Gavekort 100 kr og Fri Fragt
Fri Fragt
Ta 2 - Betal for 1
Ingen held i dag
ØV
10% Rabat
Ta 2 - Betal for 1
Kan du li' RABAT?
Vær mellem dem, som får de bedste rabatter og tilbud først. Få Sikamut's Nyhedsbrev.  Drej på hjulet og få din første rabat med det samme.
Husets Spilleregler:
  • Kun én gang pr. spiller
  • Snyder du bliver du diskvalificeret

Hey - Se lige her:

Vil du have de her populære hjemmesko 100,00 kroner billigere end alle andre?

Tilmeld dig Sika-muts Nyhedsbrev nu.

Få et gavekort på 100 kr og Fri Fragt på din 1. ordre.

Hjemmesko fra Sika-mut

Tak for din tilmelding. Inden længe får du din første mail fra Sika-mut.