Dyrevelfærd på 1. klasse – sådan kan det være

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.1″ collapsed=”off”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.4.1″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.4.1″][et_pb_text _builder_version=”4.4.1″ custom_padding=”|||25px||”]

Sådan kan dyrevelfærd på 1 klasse være.

 

Malli er en kvik cocker spaniel, med en fabelagtig lugtesans, som vi af og til har fornøjelsen af at passe.

Når det er tid til en kop kaffe om eftermiddagen, er Malli overbevist om at den også skal have lidt lækkert.

Den kan for øvrigt hyggespise hele dagen, hvis den fik lov…….

så når huset dufter af kaffe står Malli klar ved hylden med hundeguf.

Den ved godt, at den skal arbejde lidt for føden, for der bliver lagt godbidder rundt i huset og kastet en håndfuld hundefoder ud i haven, mens den utålmodigt står og venter på at få et “Go”.

Lige så snart signalet er givet, er Malli klar til at snuse og suse rundt ud som inde – og den hygger sig.

Glad og med logrende hale går Malli i gang med at finde lækkerierne.

Den bliver mæt, mens den får frisk luft, motion og aktiveret hjernen for at finde sin mad og hundeguf – og det er sundt.

Efter et stykke tid kommer den traskende ind fra haven, stille smutter den mæt og tilfreds op i sin bløde kurv henne ved den lune radiator – naturligvis efter at have sikret sig desserten ude i køkkenet – et tyggeben eller andet guf.

Organisationen Dyrenes Beskyttelse mener, “at alle dyr bør have adgang til det fri, kunne mærke frisk luft, sollys og græs”.

Det er deres definationen på dyrevelfærd på 1. klasse,

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.4.1″][et_pb_image src=”https://sika-mut.dk/wp-content/uploads/2020/03/Malli-1-rotated.jpeg” _builder_version=”4.4.1″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.4.1″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.1″][et_pb_text _builder_version=”4.4.1″]

og ved du hva’?

 

Det er sådan at sælerne i havet om Grønland har det.

 

De svømmer frit rundt i havet for at finde deres mad, mens de bruger deres muskler, sanser og hjerne.

En sæl svømmer selv rundt i havet for at finde sin mad,

og den har travlt, hvis den skal blive mæt hver dag.

En enkelt sæl spiser 7 kg fisk om dagen – på et år kan det løbe op til ca. 2 tons fisk og krebsdyr pr. sæl.

Dyrevelfærd på 1. klasse?

Det ser sådan ud i følge Dyrenes Beskyttelse.

 

Amalie Jensen, som er Afdelingschef for Grønlands Selvstyres Fangst- og Jagtafdeling, har fortalt, at der  svømmer omkring 15 – 16 millioner sæler rundet havet omkring Grønland.

Sælerne får lov til at leve i det fri, indtil de bliver fanget af en dygtig fanger.

 

Det er professionelle og erfarne folk som fanger sæler.

De gør det ikke for sjov, men for at få mad med hjem.

I 2016 fangede de grønlandske fangere 121.000 sæler ud af 15 – 16 mio. sæler i Grønland.

 

Kan vi  kalder det rovdrift på naturen??

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.4.2″]

Sælskindet tager fangerne også med hjem. Det bliver ikke efterladt i naturen for at rådne op.

Sælskindet er bonus-fangsten.

Det indhandler fangerne til Great Greenland.

Der forarbejder man skindene på ansvarsbevist og bæredygtig måde, så vi kan lave tøj og sko af de smukke sælskind med god samvittighed.

Sælfangst er bæredygtig jagt.

Dyrene får lov til at leve et godt liv i det fri på hel naturligvis.

Sælskind er et bæredygtigt materiale til tøj og sko.

I Grønland jager fangerene med respekt for naturen og fremtidige generationer.
Der skal også være mad til dem, når de skal forsøger deres familier.

Sælen er ikke en truet dyreart –

hverken i Danmark eller Arktisk.

Pudsigt nok er sælen i de danske farvande blevet en trussel for fiskene –  og dermed vores aftensmad –  hvis altså ikke at vi gøre lige som i Grønland og spiser både sæl og fisk.

På den måde får man en god og varieret kost samtidig med at man får smukke skind som kan forarbejdes til bæredygtigt tøj og sko.

Naturen skal plejes og passes på –

det er vores pligt.

Derfor må vi give den en hånd med respekt for både vores jord og fremtidige generationer af dyr og mennesker.

Helt ærligt:

Er det ikke bedre at fange og spise et dyr, som har levet et aktivt liv i det fri?

Du ved, sådan på ægte økologisk vis med masser af plads at boltre sig på og uden at få mad med penicillin og tilsætningsstoffer frem for et dyr som er født i fangenskab –  i et bur udelukkende mhp at blive brugt til avl og kødproduktion?

Kødet har en naturlig sund farve og er fri for rester af penicillin, så du ikke behøver at være bange for at blive resistent overfor penicillin eller andet.

Det giver dig en god samvittighed, når du spiser kødet og bruger skindet.

Det er sidegevinsten ved Dyrevelfærd på 1. klasse.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.4.1″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.1″][et_pb_text _builder_version=”4.4.1″]

HUSK NU:

  • Sæler er IKKE en truet dyreart. De lever frit og godt i havet indtil de bliver fanget.
  • De grønlandsk fangere lærer at jage med respekt for både dyr, naturen og fremtidige generationer.
  • Sælskind er fangerens “bonus-fangst”. Det bliver til varmt, smukt tøj til dig og mig (Kødet bliver til aftensmad).
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.4.1″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.1″][et_pb_text _builder_version=”4.4.3″ link_option_url_new_window=”on” hover_enabled=”0″]

Vil du vide mere?

 

Læs mere på bloggen – Læs f.eks om Hvorfor Katrine blev overrasket, da hun mødte Sika-mut eller Om du godt kan tillade dig at gå i sælskind?

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]