Dyrevelfærd på 1. klasse
Dyrevelfærd – hvad betyder det, tænker nogle måske
Organisationen Dyrenes Beskyttelse har lavet en definition på det ord og mener:
“at alle dyr bør have adgang til det fri, kunne mærke frisk luft, sollys og græs”.
og ved du hva’?
Det er sådan, at sælerne i havet om Grønland har det,
OK, de spiser ikke græs, men rejer,
og de bruger hele dagen på at svømmer frit rundt i havet for at finde deres mad, mens de bruger deres muskler, sanser og hjerne.
En sæl svømmer selv rundt i havet for at finde sin mad,
og den har travlt, hvis den skal blive mæt hver dag.
En enkelt sæl spiser 7 kg fisk om dagen – på et år kan det løbe op til ca. 2 tons fisk og krebsdyr pr. sæl.
Er sælernes liv dyrevelfærd på 1. klasse?
Det ser sådan ud i følge Dyrenes Beskyttelse.
Grønlands Selvstyres Fangst- og Jagtafdeling, har ved hjælp fra biologer og fangere fortalt, at der svømmer omkring 15 – 16 millioner sæler rundet havet omkring Grønland.
Sælerne får lov til at leve i det fri, indtil de bliver fanget af en dygtig fanger.
Det er professionelle og erfarne folk som fanger sæler.
De gør det ikke for sjov, men for at få mad med hjem.
I 2016 fangede de grønlandske fangere 121.000 sæler ud af 15 – 16 mio. sæler i Grønland.
Kan vi kalder det rovdrift på naturen??
Sælskindet tager fangerne også med hjem. Det bliver ikke efterladt i naturen for at rådne op.
Sælskindet er bonus-fangsten.
Det indhandler fangerne til Great Greenland.
Der forarbejder man skindene på ansvarsbevist og bæredygtig måde, så vi kan lave tøj og sko af de smukke sælskind med god samvittighed.
Sælfangst er bæredygtig jagt.
Dyrene får lov til at leve et godt liv i det fri på hel naturligvis.
Sælskind er et bæredygtigt materiale til tøj og sko.
I Grønland jager fangerene med respekt for naturen og fremtidige generationer.
Der skal også være mad til dem, når de skal forsøger deres familier.
Sælen er ikke en truet dyreart –
hverken i Danmark eller Arktisk.
Pudsigt nok er sælen i de danske farvande blevet en trussel for fiskene – og dermed vores aftensmad – hvis altså ikke at vi gøre lige som i Grønland og spiser både sæl og fisk.
På den måde får man en god og varieret kost samtidig med at man får smukke skind som kan forarbejdes til bæredygtigt tøj og sko.
Naturen skal plejes og passes på –
det er vores pligt.
Derfor må vi give den en hånd med respekt for både vores jord og fremtidige generationer af dyr og mennesker.
Helt ærligt:
Er det ikke bedre at fange og spise et dyr, som har levet et aktivt liv i det fri?
Du ved, sådan på ægte økologisk vis med masser af plads at boltre sig på og uden at få mad med penicillin og tilsætningsstoffer frem for et dyr som er født i fangenskab – i et bur udelukkende mhp at blive brugt til avl og kødproduktion?
Kødet har en naturlig sund farve og er fri for rester af penicillin, så du ikke behøver at være bange for at blive resistent overfor penicillin eller andet.
Det giver dig en god samvittighed, når du spiser kødet og bruger skindet.